Valencia sa zranil v Amsterdame, ManUtd bude chýbať mesiac

17.02.2012 Celý región

Amsterdam 17. februára (TASR) - Futbalový krídelník Manchestru United Antonio Valencia utrpel vo štvrtkovom zápase šestnásťfinále Európskej ligy 2011/2012 na pôde Ajaxu Amsterdam (2:0) zranenie podkolennej šľachy. Svojmu tímu bude chýbať minimálne štyri týždne, informoval o tom hlavný tréner z Old Traffordu Alex Ferguson.

Ekvádorský legionár v holandskej metropole ešte stihol pripraviť gólovú poistku pre Mexičana Javiera Hernandeza, ale pri tejto hernej situácii došlo k zraneniu. Striedajúci Valencia pri snahe o založenie rýchleho brejku v druhom polčase dvakrát vypichol loptu len za cenu kontaktu zo súperovou nohou, pričom po druhej prekážke už nepokračoval.

Valencia, ktorý už pre problémy s členkom vynechal úvod sezóny, patril v posledných týždňoch rozhodne k najaktívnejším hráčom United. Škóta Fergusona tak môže tešiť len fakt, že konkurenciu na poste krídelníkov opäť zvýšili uzdravení Nani a Ashley Young. Druhý menovaný navyše okorenil svoj návrat v Amsterdame úvodným gólom, po učebnicovom zakončení akcie.

Informovala agentúra AP
 

Vyberte región